Начин на приготвяне
За приготвянето на ягодовия сладкиш почистете 200 г от ягодите и ги поръсете с 2 с.л. захар.
Отделете жълтъците от белтъците, като след това смесете жълтъците с изварата, захарта, гриса, солта и ванилията.
Разбийте белтъците и ги добавете внимателно на няколко пъти към гриса с шпатула.
На дъното на намаслена квадратна тавичка поставете почистените ягоди и отгоре изсипете яйчената смес.
Отгоре отново наредете ягодки.
Ягодовия сладкиш с грис печете в предварително загрята на 175 °C фурна за около 30-40 минути.
Щом извадите апетитния пай от фурната, поръсете със захар и поднесете с още свежи ягодки.
Консумирайте повече грис, тъй като той е богат на селен и по този начин ще засилите имунната система и ще предотвратите различни инфекции.
Коментари