Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Сладкиш с грис и прясно мляко

Сладкиш с грис и прясно мляко

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Със сигурност ще се увлечете в хапването на този сладкиш"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 2 бр.
  • грис - 100 г
  • захар - 200 г
  • лимонова кора
  • за карамела
  • кашу - печено
  • захар - 7 с.л.
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта и добавете към тях прясното мляко.

Изсипете сместа в тенджера с незалепващо покритие и я сложете на слаба температура.

Добавете гриса при непрекъснато бъркане, докато кремът се сгъсти.

Малко преди да заври добавете лимоновите корички и го махнете след това от огъня.

Покрийте го с прозрачно фолио и го оставете настрана.

Сипете лимоновия сок в малка тава на котлона и добавете захарта.

Варете, докато се получи карамелена смес.

Разбийте крема с миксер и го изсипете в тази малка тава върху карамела.

Загладете сиропирания сладкиш и го оставете да се охлади. Сложете го след това за няколко часа в хладилник.

Обърнете десерта върху поднос и го поръсете с начукано печено кашу.

Сладкишът с грис и прясно мляко е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: