Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно със захарта и добавете към тях прясното мляко.
Изсипете сместа в тенджера с незалепващо покритие и я сложете на слаба температура.
Добавете гриса при непрекъснато бъркане, докато кремът се сгъсти.
Малко преди да заври добавете лимоновите корички и го махнете след това от огъня.
Покрийте го с прозрачно фолио и го оставете настрана.
Сипете лимоновия сок в малка тава на котлона и добавете захарта.
Варете, докато се получи карамелена смес.
Разбийте крема с миксер и го изсипете в тази малка тава върху карамела.
Загладете сиропирания сладкиш и го оставете да се охлади. Сложете го след това за няколко часа в хладилник.
Обърнете десерта върху поднос и го поръсете с начукано печено кашу.
Сладкишът с грис и прясно мляко е много вкусен.