Edin.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с прясно мляко

Панакота с прясно мляко

Ася ЗаевскаАся Заевска
Новак
9670
Панакота с прясно мляко
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Всички със сигурност ще искат и втора порция от тази панакота"

Необходими продукти

  • течна сметана - 600 мл
  • лимонова захар - 1 пакетче (10 г)
  • кокосови стърготини - 1 пакетче (10 г)
  • прясно мляко - 100 мл
  • желатин - 10 грама
  • вода - 100 мл
  • захар - 6 с.л.
  • ванилова захар - 1 пакетче (10 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина в студената вода и го изчакайте да набъбне. След това го втечнете на водна баня.

Сипете в тенджерка сметаната с млякото и захарта и сложете на умерен огън. От време на време разбърквайте. Малко преди течността да заври, прибавете лимоновата с ваниловата захар.

Когато кипне, свалете от огъня. Добавете към топлата млечна смес желатина и разбъркайте. Охладете.

Подгответе формички или чашки. На дъното им поръсете кокосови стърготини и разпределете млечната смес.

Приберете панакотата в хладилник и оставете да стегне.

Може да поръсите с още кокосови стърготини и няколко листенца маточина.

Панакотата с прясно мляко е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: