Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ябълков сладкиш с грис и брашно

Ябълков сладкиш с грис и брашно

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Ябълков сладкиш с грис и брашно
Снимка: Мария Симова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
9
"Вкусен ябълков сладкиш с грис и брашно - определено трябва да го опитате"

Необходими продукти

  • ябълки - 8 средни
  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - 125 грама
  • грис - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • канела - 5 г
  • ванилова захар - 1 бр. (10 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използваната чаша за мерките е с вместимост 300 мл.

В подходяща купа пресейте брашното и добавете към него захарта, бакпулвера, гриса и ваниловата захар. Разбъркайте добре.

Обелете ябълките и ги настържете. Смесете ги заедно с канелата.

Намазнете правоъгълна тава за печене с масло и набрашнете хубаво.

В тава сипете част от сместа с брашното, която трябва да покрие дъното. Отгоре сипете от ябълковата смес и редувайте така до изперпване на продуктите, като завършите със суха смес.

Нарежете на ситно маслото и го разпределете отгоре.

Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете ябълковия сладкиш за около 40 минути.

Ябълковият сладкиш с грис и брашно е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: