Начин на приготвяне
Използваната чаша за мерките е с вместимост 300 мл.
В подходяща купа пресейте брашното и добавете към него захарта, бакпулвера, гриса и ваниловата захар. Разбъркайте добре.
Обелете ябълките и ги настържете. Смесете ги заедно с канелата.
Намазнете правоъгълна тава за печене с масло и набрашнете хубаво.
В тава сипете част от сместа с брашното, която трябва да покрие дъното. Отгоре сипете от ябълковата смес и редувайте така до изперпване на продуктите, като завършите със суха смес.
Нарежете на ситно маслото и го разпределете отгоре.
Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете ябълковия сладкиш за около 40 минути.
Ябълковият сладкиш с грис и брашно е много вкусен.