Начин на приготвяне
Смесете в купа сухите съставки - канела, бакпулвер, захар, брашно и грис. Разбъркайте.
В друг съд настържете измитите и подсушени ябълки.
Пригответе формата за печене. На дъното сипете един ред сухи съставки, а отгоре сипете ред настъргани ябълки. Отново следва пласт суха смес, още един ред ябълки.
Завършете със сухите съставки и разпределете отгоре настърганото масло. Може да го изпепчете директно или да го украсите - в случая отгоре са наредете тънки ябълкови резени.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете ябълковия сладкиш до готовност (40-тина минути).
Охладете и го поръсете с пудра захар преди поднасяне.
Ябълковият сладкиш с грис и канела е много вкусен и лесен.