Веган ябълков сладкиш

Веган ябълков сладкиш
Снимка: Илиана Първанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Ябълков сладкиш за вегани - и не само!"

Необходими продукти

  • овесени ядки - 1 ч.ч.
  • брашно - пълнозърнесто 1 ч.ч.
  • кафявата захар - 1 ч.ч.
  • ябълки - 2/3 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • оцет - 2 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното заедно с овесените ядки, кафявата захар, канелата, ванилията, содата и оцета.

Добавете постепенно топлата вода и настърганите ябълки.

Оставете сместа за ябълковия сладкиш за около 10 минути.

Изсипете я във форма за кекс и я сложете да се пече до готовност на 160 °C.

Насладете се и вие на този веган ябълков сладкиш като следобедна закуска.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: