Начин на приготвяне
Обелете и измийте ябълките. Настържете ги на ренде. Ако са много сочни ги изстискайте леко, ако не ги така оставете.
В купа счупете яйцата и добавете захарта. Разбъркайте леко, колкото да се смесят. Добавете олиото, брашното, канелата, бакпулвера и ванилията. Разбъркайте с дървена лъжица. Сложете ябълките, орехите и отново разбъркайте.
Вземете кексова форма и я намажете с олио от всички страни. Поръсете с брашно. Обърнете формата и изтръскайте излишното.
Изсипете сместа за сладкиша вътре. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около половин час.
Извадете, оставете леко да се охлади и извадете от формата. Поръсете ябълковия сладкиш с пудра захар и сервирайте.
* Ако желаете, може да го изпечете и в обикновена, права тава.
Обикновеният ябълков сладкиш е готов.