Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Обикновен ябълков сладкиш

Обикновен ябълков сладкиш

Обикновен ябълков сладкиш
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Ябълковият аромат от този сладкиш е просто разкошен, не го изпускайте"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 пак
  • олио - 125 мл
  • ябълки - 3 бр.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте ябълките. Настържете ги на ренде. Ако са много сочни ги изстискайте леко, ако не ги така оставете.

В купа счупете яйцата и добавете захарта. Разбъркайте леко, колкото да се смесят. Добавете олиото, брашното, канелата, бакпулвера и ванилията. Разбъркайте с дървена лъжица. Сложете ябълките, орехите и отново разбъркайте.

Вземете кексова форма и я намажете с олио от всички страни. Поръсете с брашно. Обърнете формата и изтръскайте излишното.

Изсипете сместа за сладкиша вътре. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около половин час.

Извадете, оставете леко да се охлади и извадете от формата. Поръсете ябълковия сладкиш с пудра захар и сервирайте.

* Ако желаете, може да го изпечете и в обикновена, права тава.

Обикновеният ябълков сладкиш е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: