Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълкови Сладкиши»Американски ябълков сладкиш

Американски ябълков сладкиш

Аника ВойтАника Войт
Новак
9211k148
Американски ябълков сладкиш
Снимка: Аника Войт
1 / 3
24/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Пухкав и много вкусен ябълков сладкиш по американска рецепта"

Необходими Продукти

  • захар - 200 г
  • масло - 120 г меко
  • лимонова кора - от 1/2
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ванилия - 1 пак.
  • крема сирене - 180 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • ябълки - 3 средни на размер
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта. Най-добре разбивайте с миксер или друг домакински уред, тъй като е нужно нивото на сместа да се удвои.

Щом сместа бухне достатъчно, добавете и предварително пресятото бяло брашно с бакпулвера.

Добавяйте го на малки порции и разбърквайте внимателно и бавно с помощта на силиконова шпатула.

Не бива да спада обемът на сместа. Отделете от сместа 1/3.

Измийте и почистете ябълките, нарежете ги на малки парчета. Разбъркайте ги с една супена лъжица лимон сок.

В отделна купа разбийте крема сиренето заедно с ванилията, лимоновата кора и канелата. Тази смес добавете към ябълките, разбъркайте добре.

Всичко това изсипете към първата смес (по голямата част от яйцата и брашното). Разбъркахте ги отново внимателно.

Включете фурната на 180 градуса.

В подходящ съд (аз използвах йенска тавичка) изсипете сместа с ябълките за американския сладкиш, отгоре сложете и чистата част.

Ако желаете, може да украсите и допълнително ябълковия сладкиш.

Отделете си няколко резена от ябълките и ги поставете отгоре над сместа.

Печете американския ябълков сладкиш около 40 минути, като проверявате за неговата готовност.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
...не е ясно маслото къде отива..
14.05.2023 18:53
Анонимен
Анонимен
Къде се слага маслото?
13.09.2021 20:23