Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно със захарта. Най-добре разбивайте с миксер или друг домакински уред, тъй като е нужно нивото на сместа да се удвои.
Щом сместа бухне достатъчно, добавете и предварително пресятото бяло брашно с бакпулвера.
Добавяйте го на малки порции и разбърквайте внимателно и бавно с помощта на силиконова шпатула.
Не бива да спада обемът на сместа. Отделете от сместа 1/3.
Измийте и почистете ябълките, нарежете ги на малки парчета. Разбъркайте ги с една супена лъжица лимон сок.
В отделна купа разбийте крема сиренето заедно с ванилията, лимоновата кора и канелата. Тази смес добавете към ябълките, разбъркайте добре.
Всичко това изсипете към първата смес (по голямата част от яйцата и брашното). Разбъркахте ги отново внимателно.
Включете фурната на 180 градуса.
В подходящ съд (аз използвах йенска тавичка) изсипете сместа с ябълките за американския сладкиш, отгоре сложете и чистата част.
Ако желаете, може да украсите и допълнително ябълковия сладкиш.
Отделете си няколко резена от ябълките и ги поставете отгоре над сместа.
Печете американския ябълков сладкиш около 40 минути, като проверявате за неговата готовност.
Коментари