Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Лесен ябълков сладкиш с елда и канела

Лесен ябълков сладкиш с елда и канела

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
7612k
Лесен ябълков сладкиш с елда и канела
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Това е вкусен сладкиш, който без притеснение може да се хапва от хора с непоносимост към глутен - не съдържа такъв!"

Необходими продукти

  • брашно от елда - 1 ч.ч.
  • ябълки - 3 бр.
  • сок от лимон - 3 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • краве масло - 100 г
  • нишесте - 30 г
  • кафява захар - 180 г
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1 щипка, настъргано
  • бакпулвер - 8 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред обработвате плодовете, за да попият от вкусовете на другите съставки. Обелете и нарежете ябълките.

Поръсете с малко индийско орехче, канела и сока от лимон. Разбъркайте, за да достигнат до всяко парченце.

В подходяща купа сложете маслото, което е било на стайна температура. Прибавете захарта и с помощта на миксер разбийте до получаването на крем без бучки.

Към готовия крем добавете едно по едно яйцата, като след всяко едно разбирате отново с миксера.

Отделете купа за сухите съставки. В нея пресейте брашното, солта и нишестето. Малко по малко добавете тази смес към течната. Разбъркайте с лъжица. Последни в сместа сложете ябълките.

Вземете правоъгълна тава 20х30 см (може и кръгла - 22 см). Сложете хартия за печене и изсипете сместа за ароматния ябълков сладкиш. Печете за половин част или до готовност на предварително затоплена фурна за 180 градуса.

Лесният ябълков сладкиш с елда и канела трябва да бъде оставен на решетка да изстине, щом се изпече.

Поръсете с пудра захар масления сладкиш, нарежете и поднесете с усмивка.

Да ви е сладко!

*Това е вкусен безглутенов сладкиш, който без притеснение може да се хапва от хора с непоносимост към глутен - не съдържа такъв!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: