Начин на приготвяне
Най-напред обработвате плодовете, за да попият от вкусовете на другите съставки. Обелете и нарежете ябълките.
Поръсете с малко индийско орехче, канела и сока от лимон. Разбъркайте, за да достигнат до всяко парченце.
В подходяща купа сложете маслото, което е било на стайна температура. Прибавете захарта и с помощта на миксер разбийте до получаването на крем без бучки.
Към готовия крем добавете едно по едно яйцата, като след всяко едно разбирате отново с миксера.
Отделете купа за сухите съставки. В нея пресейте брашното, солта и нишестето. Малко по малко добавете тази смес към течната. Разбъркайте с лъжица. Последни в сместа сложете ябълките.
Вземете правоъгълна тава 20х30 см (може и кръгла - 22 см). Сложете хартия за печене и изсипете сместа за ароматния ябълков сладкиш. Печете за половин част или до готовност на предварително затоплена фурна за 180 градуса.
Лесният ябълков сладкиш с елда и канела трябва да бъде оставен на решетка да изстине, щом се изпече.
Поръсете с пудра захар масления сладкиш, нарежете и поднесете с усмивка.
Да ви е сладко!
*Това е вкусен безглутенов сладкиш, който без притеснение може да се хапва от хора с непоносимост към глутен - не съдържа такъв!