Edin.bg»Избрани Колекции»Лесен Ябълков Мармалад


Сложете хартия за печене и изсипете сместа за ароматния ябълков сладкиш....

Готовият домашен мармалад от арония се пълни в бурканчета и се кипват за 2-3 мин....

Отгоре разпределете ябълковия мармалад и сложете вкусния сладкиш да се пече в предварително загрята на 200 °C фурна за около 20 минути с вентилатор...

Загъвате и правите пирожка във вид на триъгълник, като трябва да увиете 3-4 пъти мармалада, за да не се разтече....

Когато лъжицата започне да оставя пътечка по дъното, значи мармаладът е готово.
Насипете мармалада в чисти и сухи бурканчета....

Добавяме мармалада, разреден с малко топла вода, стафидите и ореховите ядки.
Оставяме соса да кипне и веднага сваляме от огъня....

Оставете го да се поохлади леко, срежете го на две равни половини, намажете едната с любим мармалад по избор и похлупете с другата....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 6
51
43
31
21
10
Дай твоята оценка: