Начин на приготвяне
Сложете на котлона водата да заври и прибавете меда и захарта до пълното им разтопяване.
Прехвърлете сиропа в керамична купичка, за да се охлади по-бързо .
През това време си натрошете орехите и си пресейте брашното със содата и ванилиите.
Прибавете ги към вече охладения сироп и разбъркайте добре с лъжица.
Изсипете сместа в предварително намазнена и набрашнена правоъгълна тавичка.
Отгоре разпределете ябълковия мармалад и сложете вкусния сладкиш да се пече в предварително загрята на 200 °C фурна за около 20 минути с вентилатор.
След като ретро сладкишът с мармалад и орехи е готов, се поръсва с пудра захар и се нарязва на правоъгълни парчета.
Да ви е сладко!