Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пандишпанов сладкиш с мармалад

Пандишпанов сладкиш с мармалад

ИренаИрена
Новак
9137
27/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Харесваме иновациите в кухнята, но винаги ще пазим специално място в сърцата си за ретро сладкиши като този"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • пудра захар - 10 с.л.
  • лимони - 1 бр. кора
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 3 пак.
  • мармалад - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете яйцата със захарта и ванилията и бийте до побеляване - поне 20-30 минути. След това постепенно добавете брашното и ситно настърганата лимонова кора.

Разбъркайте внимателно и сипете сместа в предваритно намазнена широка правоъгълна тава, дебелината на сместа не бива да надвишава е пръст.

Печете до готовност в загрята на 180 градуса фурна. Оставете го да се поохлади леко, срежете го на две равни половини, намажете едната с любим мармалад по избор и похлупете с другата.

Нарежете на правоъгълни парчета и върнете за няколко минути обратно във фурната, за да се задушат.

По желание може да поръсите сладкиша с пудра захар преди поднасяне.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: