Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пандишпанов сладкиш със сладко

Пандишпанов сладкиш със сладко

Пандишпанов сладкиш със сладко
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Много мекичък пандишпанов сладкиш със сладко - реже се лесно, хапва се още по-лесно"

Необходими продукти

  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • кисело мляко - 400 грама
  • яйца - 2 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сладко - 1 бурканче (400 г)
  • пудра захар - за поръсване
  • лимонова кора - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Угасете содата в киселото мляко. Яйцата разбийте заедно със захарта до получаване на пухкав крем.

Прибавете шупналото кисело мляко към яйцата, сипете олиото и разбъркайте много добре.

На няколко пъти добавете към течните съставки предварително пресятото брашно. Накрая добавете лимонова кора.

Намазнете тава за печене с олио. Сипете половината от сместа.

Згрейте фурната на 160 градуса и сложете да се пече 10-тина минути. Извадете и сипете отгоре сладкото, залейте с останалата кексова смес и върнете във фурната.

Печете сладкиша още 20-тина минути. Охладете и поръсете с пудра захар, нарежете на парчета и поднесете.

Пандишпановият сладкиш със сладко е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: