Начин на приготвяне
Използвайте много добре узрели плодове.
Измийте сините сливи и ги нарежете, махнете костилките им.
Обелете ябълките и също ги нарежете.
Смелете плодовете в машинка за месо. Прехвърлете ги в голям съд на умерен огън, като варите 80-90 минути и бъркате почти непрекъснато. По време на варенето добавете захарта.
Когато лъжицата започне да оставя пътечка по дъното, значи мармаладът е готово.
Насипете мармалада в чисти и сухи бурканчета.
Стерилизирайте за 10-15 минути от момента на завиране на водата.
Забележка: Ако плодовете не са толкова сладки, може да увеличите малко количеството на захарта.
Мармаладът от сини сливи от тефтера на баба е страхотен!
С готовия мармалад препоръчваме да опиташ някой от нашите сладкиши със сливи, този кекс със сладко или да си приготвиш пухкави кифлички със сладко от сливи.