Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Петел със сини сливи

Петел със сини сливи

Петел със сини сливи
25/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Сините сливи ще допринесат много за страхотния вкус на този петел"

Необходими Продукти

  • петел - 1 кг месо
  • масло - 80 г
  • сини сливи - 400 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • захар - 1 ч.л.
  • канела - ½ ч.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещяваме маслото и прибавяме ситно нарязаното на порции месо от петел.

Когато месото се зачерви, добавяме размитото с вода доматено пюре, виното, брашното, размито в хладка вода, захарта и червения пипер.

Посоляваме и варим дълго на бавен огън.

Когато месото е полусварено, поставяме измитите сушени сливи заедно с костилките.

Поръсваме петела със сини сливи с канела и доваряваме.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: