Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Свинска яхния с праз и сини сливи

Свинска яхния с праз и сини сливи

Свинска яхния с праз и сини сливи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Сините сливи придават на тази яхния със свинско един много приятен леко сладникав вкус и аромат"

Необходими продукти

  • праз - 2 тънки стръка
  • свинско месо - 400 грама мазно
  • сини сливи - 2 сушени
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 1 равна с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • червено вино - 50 мл
  • вода - 250 мл топла
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • магданоз
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олио в тиган и го загрейте. Запържете до зачервяване нарязаното на парчета месо.

Добавете нарязания на полумесеци праз. Гответе до омекване на лука и месото.

Поръсете с брашно и разбъркайте. Щом се позапържат, овкусете с червен пипер. Налейте топлата вода и червеното вино.

Овкусете пърженото месо с черен пипер, сол и дафинов лист. Добавете нарязаните сушени сливи.

Задушавайте яхнията на бавен огън до пълна готовност на месото. Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

Добавете картофено пюре за гарнитура на вкусното ястие.

Свинската яхния с праз и сини сливи е чудна!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: