Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка супа от тефтера на баба

Агнешка супа от тефтера на баба

MarianeMariane
Новак
6944
Агнешка супа от тефтера на баба
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Стоплете душичката си по време на празниците с една топла агнешка супичка"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 500 г тлъсто
  • лук - 1 връзка пресен
  • масло - 1 с.л. краве
  • ориз - 2 с.л.
  • джоджен
  • сол
  • за застройката
  • яйца - 2 бр.
  • оцет - 1 ч.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме тлъсто месо от предницата на агънцето. Нарязваме го на малки парченца и го заливаме със 7-8 чаши студена вода. Когато кипне, отпенваме, докато се избистри бульона.

Посоляваме и прибавяме ситно нарязана връзка пресен лук и масло, колкото орех. Варим на тих огън до омекване на месото, след което прибавяме ориза.

Оставяме да къкри до готовност на ориза. Отстраняваме от котлона, пускаме 2-3 стръка джоджен да овкуси чорбата и застройваме със застройка, приготвена от разбитите яйца и оцета.

Преди сервиране слагаме ситно нарязан пресен магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: