Ореховките на баба

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Поднесете и във вашия дом вкуса на познатото с тази лесна рецепта за ореховки"

Необходими продукти

  • белтъци - 3 бр.
  • захар - 250 г пудра
  • ванилия - 3 - 4 праха
  • орехи - 250 г смлени
  • бадеми - 50 г
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на бабините ореховки ще трябва чугунена тенджера. В нея слагаме белтъците, пудрата захар, ванилиите и смлените орехи.

Бъркаме леко сместа, докато се сгъсти, сваляме от огъня и оставяме да се охлади.

Когато сместа се оглади, правим с ръка топчета, колкото малък орех и отгоре на всяко топче набучкваме по един обелен бадем.

Готовите топчета редим в намаслена тава или тава, която сме застлали с хартия за печене. Ореховките на баба не се пекат, те се засушават на умерена фурна за десетина минути или по-кратко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: