Начин на приготвяне
Започнете приготвянето на домашните напукани сладки със заделянето на един жълтък настрани. Смесете с 1 с.л. олио.
Останалите яйца разбийте с миксер. Към тях прибавете киселото мляко, в което предварително се угасили содата, маслото, захарта, ванилиите и настъргана кората от лимон. Объркайте добре.
Брашното е колкото поеме. Добавяйте го към сместа малко по малко, като не спирате да бъркате.
Щом стане достатъчно гъсто, започнете да месите с ръце до получаване на меко тесто за сладки. Не трябва да лепне.
Тестото разделете на топченца с големината на орех. Наредете ги в тава с хартия за печене, без да ги застъпвате.
С отделенията жълтък намажете курабийките, поръсете със захар и сложете във фурната.
Напуканите сладки с масло се пекат до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.