Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Джинджифилови напукани сладки с мед

Джинджифилови напукани сладки с мед

Джинджифилови напукани сладки с мед
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
40

Необходими продукти

  • за сладките
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • брашно - 800 г
  • оцет - 1 ч.л.
  • мед - 150 г
  • канела - 1 с.л. равна
  • хлебна сода - 1 с.л.
  • джинджифил - 1/2 с.л. на прах
  • за глазурата
  • олио - 1 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте захарта с яйцата и към тях прибавете угасената в оцета сода, олиото, меда, канелата и джинджифила.

Разбъркайте добре, за да се получи хубава еднородна смес.

На части добавете и пресятото брашно.

Замесете си гладко тесто, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете за 20 минути да се охлади.

Оформете си кръгли топчета от готовото тесто и ги подредете върху хартия за печене в голяма тава.

Сложете меденките в предварително загрята на 180 °C фурна до златисто.

Залейте готовите апетитни сладки с разтопения на водна баня шоколад.

Джинджифиловите напукани сладки с мед са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: