Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Сполучливи джинджифилови сладки

Сполучливи джинджифилови сладки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Сполучливи джинджифилови сладки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20
"Вече знаем около Коледните празници какви джинджифилови сладки ще направим"

Необходими продукти

  • брашно - 200 г
  • краве масло - 60 г
  • вода - 30 мл
  • мед - 30 г
  • джинджифил - 1 к.л. фино настърган корен
  • канела - 1/2 к.л.
  • кафява захар - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Кафявата захар се смила на пудра и се смесва с брашното, канелата и настъргания джинджифил.

2. Към сухата смес се слага маслото - меко, на стайна температура. Сипва се водата и медът и се замесва гладко тесто.

3. Тестото се оформя на топка, завива се с прозрачно домакинско фолио и се прибира в хладилник за 15-20 минути.

4. Кухненски плот се поръсва с брашно и върху него се разточва масленото тесто. Точилката се намазнява или натрива също с брашно, за да не залепва.

Изрязват се бисквити с предпочитана форма, като класическата за този тип сладки е форма на човечета.

5. Джинджифиловите сладки се подреждат на разстояние в две тави и се пекат за по 15-18 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Оставят се да изстинат, преди да се преместят в чиния или в кутия, тъй като докато са топли, могат да се начупят.

По желание джинджифиловите сладки се украсяват или декорират със разтопен шоколад или айсинг. Това е подходящо най-вече за коледните празници, за да придаде настроение и цвят.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: