Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Слепени сладки»Празнични джинджифилови сладки елхички

Празнични джинджифилови сладки елхички

Празнични джинджифилови сладки елхички
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
40

Необходими продукти

  • брашно
  • яйца - 2 бр.
  • канела - 1 пакетче
  • сладко - 1/2 бурканче за слепване
  • захар - 1 ч.ч.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • мед - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте захарта, меда и яйцата, докато се получи пухкава бяла смес. При тях сипете джинджифила, канелата и олиото, разбъркайте добре.

Добавете содата и брашно - колкото повеме, замесете тесто. Разточете го на кора с дебелина 4-5 мм.

Изрежете джинджифиловите сладки с помощта на формички и подредете в тава с хартия за печене.

Печете вкусните сладки до златисто. Когато изстинат слепете сладките с избрания конфитюр.

Празничните джинджифилови сладки елхички са чудесни за малки и големи!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: