Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Празнични джинджифилови меденки с шоколад

Празнични джинджифилови меденки с шоколад

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Новак
1294
Празнични джинджифилови меденки с шоколад
Снимка: К.Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Може би сте ги срещали в хранителните магазини, но тези са много, много по-вкусни"

Необходими продукти

  • брашно - 1 килограм
  • кисело мляко - 200 грама
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 300 мл
  • мед - 6 - 8 с.л.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • инстантно кафе - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр. есенция
  • какао - 3 с.л., изравнени
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • сладко - от сини сливи
  • Шоколадов ганаш
  • сладкарска сметана - 100 мл течна
  • черен шоколад - 100 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с меда и захарта. Добавете киселото мляко с угасената в него сода и олиото.

Разбийте отново добре и добавете какаото, подправките и кафето. Пресейте брашното с бакпулвера в подходящ съд.

Добавете към него течната смес и замесете меко тесто. Оформете топчета с големината на орех и ги наредете в тава с хартия за печене.

Печете на 180 градуса за около 15 минути.

Щом изстинат меденките ги слепете със сладкото и потопете в шоколадов ганаш или направо в разтопен шоколад.

Празничните джинджифилови меденки с шоколад са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: