Начин на приготвяне
С миксер се разбива яйцето със захарта, меда и размекнатото краве масло до еднородна смес. Постепенно се прибавят сухите съставки канела, джинджифил, бакпулвер и брашно.
Омесва се меко тесто за вкусни меденки. Увива се тестото със стреч фолио и се прибира в хладилник за поне 2 часа.
Вземете част от тестото и разточете с помощта на точилка на кора с дебелина до 4 милиметра.
Изрежете медените бисквитки в желаната форма. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене.
Изпечете меденките в предварително загрята фурна на 180 °C с вентилатор за около 7-8 минути.
Оставете меденките да изстинат, преди да поставите крема. Черният шоколад се разтопява на водна баня, добавя се кондензираното подсладено мляко и течната сметана.
Разбърква се до еднородна смес. От полученият крем се поставя върху меденка и се слепва с още една. Отгоре меденките се украсяват с останалия крем.
Меденките с шоколадов крем се оставят за едно денонощие преди консумация.
Вижте и останалите ни вкусни идеи за празнични сладки.