Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Меденки с шоколадов крем

Меденки с шоколадов крем

Меденки с шоколадов крем
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
28 мин.
Порции
20
"Меденките с шоколадов крем се оставят за едно денонощие преди консумация, ако можете да издържите"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • мед - 150 г
  • краве масло - 125 г
  • кокосова захар - 60 г
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил на прах - 1 ч.л.
  • брашно - 450 г пшеничено
  • бакпулвер - 1 пак.
  • Шоколадов крем
  • черен шоколад - 200 г
  • кондензирано мляко - 5 с.л. подсладено
  • течна сметана - 200 мл сладкарска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер се разбива яйцето със захарта, меда и размекнатото краве масло до еднородна смес. Постепенно се прибавят сухите съставки канела, джинджифил, бакпулвер и брашно.

Омесва се меко тесто за вкусни меденки. Увива се тестото със стреч фолио и се прибира в хладилник за поне 2 часа.

Вземете част от тестото и разточете с помощта на точилка на кора с дебелина до 4 милиметра.

Изрежете медените бисквитки в желаната форма. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене.

Изпечете меденките в предварително загрята фурна на 180 °C с вентилатор за около 7-8 минути.

Оставете меденките да изстинат, преди да поставите крема. Черният шоколад се разтопява на водна баня, добавя се кондензираното подсладено мляко и течната сметана.

Разбърква се до еднородна смес. От полученият крем се поставя върху меденка и се слепва с още една. Отгоре меденките се украсяват с останалия крем.

Меденките с шоколадов крем се оставят за едно денонощие преди консумация.

Вижте и останалите ни вкусни идеи за празнични сладки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: