Начин на приготвяне
Поставете тенджера на умерен огън с шоколада, начупен на парчета, налейте млякото, добавете ваниловата шушулка, разделена на две и щипка сол. Оставете внимателно да се разтопи от топлината, като се обръща от време на време.
През това време сложете захарта и яйцето в купа, разбийте с бъркалка, докато сместа побелее и се запени. Добавете брашното и какаото, разбъркайте.
Извадете зърната ванилия от тигана, след това изсипете горещото шоколадово мляко върху тази смес, без да спирате да разбивате.
Върнете всичко в тенджерата. Поставете го на среден огън и непрекъснато бъркайте с дървената лъжица, докато заври. Шоколадовият крем се е сгъстил.
Изключете котлона, бъркайте бързо с бъркалка и изсипете всичко обратно в купата.
Добавете парче масло, което прекарайте отгоре, за да предотвратите образуването на кожата. Оставете да се охлади в хладилника за около 1 час.
В същото време намокрете голяма купа за салата или купата на вашия кухненски робот и я поставете във фризера, така че да е покрита със слана.
1 час по-късно.
Извадете купата за салата или купата на кухненския робот от фризера, налейте течната сметана, разбийте с електрическа бъркалка, докато сметаната стане твърда и утрои обема си.
Извадете шоколадовия крем за торта от хладилника и го добавете към разбитата сметана. Смесете внимателно с шпатула, като повдигнете цялото количество.
Съхранявайте крема за торта на хладно до крайната употреба.
Тази рецепта се използва за пълнене на торти и други други сладкиши като Париж-Брест или еклери и тарталети.