Начин на приготвяне
Сложете в тенджера водата, млякото, маслото и солта.
След като маслото се стопи и сместа заври, добавете брашното наведнъж и бъркайте с дървена лъжица до получаване на еднородно тесто.
Махнете тенджерата от котлона и оставете тестото да изстине. Прибавете яйцата едно по едно, като бъркате до пълно усвояване.
Прехвърлете пареното тесто в пош и оформете еклери върху хартия за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 180°C първите 15 минути, след това намалете на 160°C и печете още 20-30 минути.
Загрейте в тенжера 200 г сметана и пудрата захар, прибавете шоколада и бъркайте, докато се разтопи.
Махнете от котлона, оставете сместа да изстине и приберете в хладилник за 2-3 часа.
Разбийте 100 г сметана на пухкав сняг.
В шоколодовия крем сложете маслото и разбийте с миксер, прибавете разбитата сметана и разбъркайте.
Прехвърлете крема в пош и напълнете еклерите.