Начин на приготвяне
Слагаме в тенджера водата, млякото, маслото и солта.
След като маслото се стопи и сместа заври, добавяме брашното наведнъж и бъркаме с дървена лъжица до получаване на еднородно тесто.
Сваляме тенджерата от котлона и оставяме тестото да изстине.
Прибавяме яйцата едно по едно, като бъркаме до пълно усвояване.
Прехвърляме тестото в пош, оформяваме малки еклери върху хартия за печене и ги печем 15 минути в предварително загрята фурна на 180°C, след това намаляваме на 160°C и печем още 20 минути.
Приготвяме ягодов крем.
Смесваме ягодовото пюре със захарта и добавяме на части към маскарпонето.
Прехвърляме крема в пош и пълним изстиналите еклери.
Мини еклерите с ягодов крем са много вкусни.