Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта, канелата и меда до хомогенна смес. Яйцата се разбиват и прибавят към захарта, канелата и меда.
Налейте олиото на тънка струйка и продължете да бъркате.
В отделен съд смесете брашното и содата. Разбъркайте и започнете да прибавяте по малко към яйчената смес.
Получава се меко тесто, което не бива да се полепва по ръцете. Ако трябва се добавя още малко брашно.
Тестото се разточва на тънък лист. Изрязват се меденки в желана форма.
Изпечете в предварително загрята фурна на 180 °C за около 8-10 минути.
Оставете да изстинат напълно и намажете меденките със сладко от ягоди. Слепете две по две меденките.
Вижте още вкусни и хрупкави идеи за коледни сладки. Научете се и как се правят декорации за коледни меденки.