Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно със захарта в голяма купа. Оставете сместа да поомекне на стайна температура.
Сложете содата в киселото мляко и я оставете да шупне. Добавете я в купата при другите продукти заедно с меката мас.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го добавете към останалата смес на порции.
Омесете гъсто тесто.
Оформете с намазнени ръце топчета и ги наредете в тава върху хартия за печене.
Поръсете вкусните курабийки с пудра захар и ги печете на 180 °C в предварително загрята фурна.
Поднесете ги с кафе или топъл шоколад.
Войнишките курабии захаринки са много вкусни и ни напомнят точно за любимите сладки на баба от едно време.
Може да не ги приготвяте с мас, но от маста те стават пръхкави и трайни. Опитайте и ще видите.
Вижте също как да си приготвите локумки с мас или любимите великденски захаринки.