Начин на приготвяне
Първо, пригответе карамелен сос.
Загрейте захарта в суха тенджерка и бъркайте, докато захарта се стопи и да придобие златист цвят.
Свалете съда от котлона, добавете маслото и бъркайте около 5 минути.
Върнете тенджерката на котлона, сипете сметана и бъркайте, докато се получи гладка консистенция.
Охладете соса до стайна температура и го приберете в хладилника за минимум 3 часа.
Сложете в тенджера водата, млякото, маслото и солта.
След като маслото се стопи и сместа заври, добавете брашното наведнъж и бъркайте с дървена лъжица до получаване на еднородно тесто.
Махнете тенджерата от котлона и оставете тестото да изстине. Прибавете яйцата едно по едно, като бъркате до пълно усвояване.
Прехвърлете пареното тесто в пош и оформете еклери върху хартия за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 180°C първите 15 минути, след това намалете на 160°C и печете още 20-30 минути.
Разбийте маскарпонето с карамелния сос.
Прехвърлете крема в пош и напълнете с него вашите еклери.
Еклерите с карамелен крем са много вкусни.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за еклери или разбери как се прави най-вкусния крем за еклери.