Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Еклери с карамелен крем

Еклери с карамелен крем

JuliyaJuliya
Новак
78321k71
Еклери с карамелен крем
Снимка: Juliya
13/09/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Еклерите с карамелен крем са много вкусни и идеални за разкошния ви празник 0"

Необходими Продукти

  • ЗА ЕКЛЕРИТЕ
  • брашно - 160 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • сол - щипка
  • вода - 125 мл
  • прясно мляко - 125 мл
  • ЗА КРЕМА
  • сладкарска сметана - 100 мл
  • захар - 110 г
  • краве масло - 30 г
  • маскарпоне - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, пригответе карамелен сос.

Загрейте захарта в суха тенджерка и бъркайте, докато захарта се стопи и да придобие златист цвят.

Свалете съда от котлона, добавете маслото и бъркайте около 5 минути.

Върнете тенджерката на котлона, сипете сметана и бъркайте, докато се получи гладка консистенция.

Охладете соса до стайна температура и го приберете в хладилника за минимум 3 часа.

Сложете в тенджера водата, млякото, маслото и солта.

След като маслото се стопи и сместа заври, добавете брашното наведнъж и бъркайте с дървена лъжица до получаване на еднородно тесто.

Махнете тенджерата от котлона и оставете тестото да изстине. Прибавете яйцата едно по едно, като бъркате до пълно усвояване.

Прехвърлете пареното тесто в пош и оформете еклери върху хартия за печене.

Печете в предварително загрята фурна на 180°C първите 15 минути, след това намалете на 160°C и печете още 20-30 минути.

Разбийте маскарпонето с карамелния сос.

Прехвърлете крема в пош и напълнете с него еклерите.

Еклерите с карамелен крем са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: