Начин на приготвяне
Вкусен сиропиран сладкиш, на който няма как да устоите.
Разбиваме добре яйцата със захарта, прибавяме сусамовото олио, ванилията и канелата. Накрая прибавяме пресятото брашно с бакпулвера, изсипваме готовата смес във форма покрита с хартия за печене.
Печем нашето реване в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.
За карамеления сироп изсипваме захарта в тенджера и след като се карамелизира, внимателно изсипваме водата, двете супени лъжици ликьор и бъркаме на средна температура, докато карамелът се разтопи напълно. След като карамелът се разтопи, оставяме течността да ври за 4-5 минути на ниска температура.
Слагаме охладеното реване в подходящ поднос, заливаме го добре с карамелената течност и нарязваме няколко тънки филийки праскови.
Преди да сервираме, оставяме сиропираното реване добре да се охлади и да поеме от заливката.
Всичко, от което се нуждаете днес, е реване с карамелен сироп.