Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Реване с карамелен сироп

Реване с карамелен сироп

Реване с карамелен сироп
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Всичко, от което се нуждаете днес, е реване с карамелен сироп"

Необходими продукти

  • яйца - 5 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • сусамово олио - 2 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ЗА СИРОПА
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • ликьор кафе - 2 с.л.
  • ЗА ДЕКОРАЦИЯТА
  • праскови - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусен сиропиран сладкиш, на който няма как да устоите.

Разбиваме добре яйцата със захарта, прибавяме сусамовото олио, ванилията и канелата. Накрая прибавяме пресятото брашно с бакпулвера, изсипваме готовата смес във форма покрита с хартия за печене.

Печем нашето реване в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

За карамеления сироп изсипваме захарта в тенджера и след като се карамелизира, внимателно изсипваме водата, двете супени лъжици ликьор и бъркаме на средна температура, докато карамелът се разтопи напълно. След като карамелът се разтопи, оставяме течността да ври за 4-5 минути на ниска температура.

Слагаме охладеното реване в подходящ поднос, заливаме го добре с карамелената течност и нарязваме няколко тънки филийки праскови.

Преди да сервираме, оставяме сиропираното реване добре да се охлади и да поеме от заливката.

Всичко, от което се нуждаете днес, е реване с карамелен сироп.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: