Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Турско реване без мляко

Турско реване без мляко

Турско реване без мляко
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Колкото и да си хапваме от това турско реване, винаги можем още и още"

Необходими продукти

  • брашно - 9 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • краве масло - 7 с.л.
  • захар - 6 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • за сиропа
  • захар - 160 г
  • вода - 400 мл
  • шамфъстък - за поръсване
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта в дълбока купа до получаване на гъст крем.

Прибавете постепенно към сместа разтопеното масло.

Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го прибавете при непрекъснато разбъркване с дървена лъжица.

Изсипете готовата смес в тава върху хартия за печене и я сложете да се пече за около 10 минути на 200 °C.

Намалете ги след това на 170°C и оставете блата за още 15 минути в печката.

През това време, докато се охлади, си пригответе захарния сироп.

Сложете във водата захарта и ванилията и ги сложете на котлона, докато сместа заври.

Залейте любимото реване с леко охладения сироп, нарежете го и го поръсете с шамфъстък и кокосови стърготини.

Турското реване без мляко е много вкусно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: