Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно със захарта в дълбока купа до получаване на гъст крем.
Прибавете постепенно към сместа разтопеното масло.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го прибавете при непрекъснато разбъркване с дървена лъжица.
Изсипете готовата смес в тава върху хартия за печене и я сложете да се пече за около 10 минути на 200 °C.
Намалете ги след това на 170°C и оставете блата за още 15 минути в печката.
През това време, докато се охлади, си пригответе захарния сироп.
Сложете във водата захарта и ванилията и ги сложете на котлона, докато сместа заври.
Залейте любимото реване с леко охладения сироп, нарежете го и го поръсете с шамфъстък и кокосови стърготини.
Турското реване без мляко е много вкусно.