Начин на приготвяне
Първо пригответе сиропа. Сипете продуктите за него в тенджерка и оставете да ври за около 10 минути. Оставете настрани да се охлажда.
Разбийте киселото мляко с яйцето в купа, добавете захарта и ванилията. Към тази смес прибавете брашното с бакпулвера и гриса.
Сипете в намазнена тава. Отгоре наредете нарязаните на половинки орехи.
Печете реването в загрята умерена фурна за около час. Извадете и го нарежете на парчета, залейте с охладения сриоп.
Оставете сиропирания сладкиш да престои 2-3 часа, след което може да поднесете.
Турското реване с грис и мляко е много вкусно!
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за реване с грис или това арабско реване.