Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кашкавалки»Дундести домашни кашкавалки

Дундести домашни кашкавалки

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Домашните кашкавалки са слабост на всички вкъщи и точно затова се правят много често, за да няма сърдити"

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 100 г настърган
  • брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера на котлона сипете олиото и водата, докато заврат.

След това махнете съда от огъня и изсипете във врящата вода пресятото брашно и солта. Бъркайте до получаване на гладка еднородна смес.

Прибавете яйцата едно по едно и продължавайте да бъркате.

Накрая сложете и настъргания кашкавал.

С помощта на лъжица за сладолед загребвайте от готовото тесто и редете по този начин в тавичка върху хартия за печене кашкавалените топки.

Сложете пухкавите кашкавалки да се печат на 180 °C до златисто.

Дундестите домашни кашкавалки са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: