Начин на приготвяне
Разтворете маята и захарта в малка тенджера с топло мляко и ги оставете настрана за 10 минути.
Пресейте брашното и замесете еластично тесто. Покрийте го и го оставете да втаса за около 30 минути.
Разточете тестото на правоъгълник и го поръсете с настъргани предварително кашкавал и сирене. Поръсете с чубрица.
Навийте го на руло и го нарежете на филийки.
Намажете тавата с олио и наредете вътре вкусните кашкавалки с разреза нагоре.
Оставете ги да втасат и след това ги намажете с жълтък и 2 с.л. прясно мляко.
Поръсете ги отгоре с настърган кашкавал и чубрица и ги сложете да се печат на 200 °C за около 20 минути.
Кашкавалките с прясно мляко и мая са много вкусни.
Добър апетит!
Коментари