Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Родопски бухтички

Родопски бухтички

Родопски бухтички
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
15
"Традиционни родопски бухтички - който ги опита, просто мълчи и се оглежда за още една"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 125 г
  • сода бикарбонат - 1 к.л. с връх
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч. или до гъсто кексово тесто
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счупете яйцата и ги разбийте с тел.

Активирайте содата в киселото мляко за няколко минути.

Добавете в купата всички продукти и разбъркайте с дървена лъжица.

Трябва да получите гъсто кексово тесто. Оставете тестото за 10 минути да почине.

Загрейте тиган с мазнина и намалете котлона на средна степен.

С помощта на две лъжици гребете от сместа и пускайте в мазнината.

Изпържете лесните бухтички от двете страни до златисто.

Извадете родопските бухтички върху кухненска хартия и оставете леко да се охладят.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: