Начин на приготвяне
Сложете содата бикарбонат в киселото мляко. Разбъркайте и оставете да се активира.
В купа счупете яйцата и разбъркайте с тел. Добавете млякото, солта, захарта и ванилията. Разбъркайте с дървена лъжица.
Загрейте тиган с мазнина на средна степен. Не трябва да е силен котлона, защото ще изгорят отвън, а вътре ще останат сурови.
Гребете със супена лъжица от сместа и пускайте в олиото. Изпържете бухтите от двете страни до готовност. Извадете в купа с кухненска хартия.
В купичка смесете течния шоколад с маскарпонето. Разбъркайте добре. Разрежете бухтите през средата и напълнете с шоколадовия крем. Подредете в чиния и полейте с шоколадовия топинг.
Бухтичките с шоколад са готови.