Начин на приготвяне
Първо замесете меко тесто с посочените за него продукти.
Увийте готовото тесто в стреч фолио и го оставете да престои за 20-тина минути.
Междувременно поръсете кухненския плот с брашно.
Вземете две чаши - едната с отвор 4 см, а другата с отвор 8 см.
Сипете достатъчно количество олио тигана и го загрейте на умерен огън.
Разточете готовото тесто на кора, дебела около 1 см. Изрежете кръгове с голямата чаша, а след това, в получените отвори минете и с малката чаша. Така се получават бухти като геврек, както и кръгли бухтички.
Изпържете бухтичките до апетитен загар.
Изрязаното тесто отново го замесете и също изрежете по същия начин.
Отцеждайте готовите бухтички върху кухненска хартия. Сервирайте с добавка по избор - сирене, пудра захар, мляко или каквото обичате.
Кръглите бухти със сирене (без яйца) са чудни!
Вижте как да си приготвите и вкусни понички или любимите бухти с прясно мляко.