Начин на приготвяне
Нареже чушката и зеления лук на ситно.
В голяма купа смесете растителното мляко с лимоновия сок, зехтин и солта.
Пресейте към тях брашното заедно с бакпулвера и ги разбъркайте до получаване на хомогенност.
Разделете готовата смес на две части - в едната добавете чушките и доматения концентрат, а в другата зеления лук и подправките.
Намажете формите за мъфини с маргарин и изсипете в тях от зелената смес, а отгоре ги допълнете с червената - не ги препълвайте.
Поръсете солените мъфини със семената и ги сложете да се печат в предварително загрята на 165 °C фурна до готовност.
Опитайте и вие тези Солени Мъфини за постещи.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за солени кексчета или тези домашни мъфини със сирене.