Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с тел. Добавете киселото мляко, ванилията и захарта.
Сложете брашното с бакпулвера (сода бикарбонат) на малки количества и при непрекъснато бъркане. Към тестото може да добавите и лъжица алкохол, както и малко сол.
Загрейте тиган с олио - 1 пръст на дъното. Гребете с помощта на лъжица и с помощта на втора пускайте в олиото.
Намалете на среден котлон, защото иначе има вероятност да прегорят отвън, а вътре да останат сурови вкусните бухтички.
Стават много бързо - обръщате да се изпържат и от другата страна.
Извадете готовите бухти върху кухненска хартия и оставете леко да изстинат.
Поднесете лесните бухтички за закуска с гарнитура по избор.