Начин на приготвяне
В дълбока купа пресейте брашното. В него добавете една чаша леко затоплена вода, маята и разтопеното кокосово масло.
Ако не разполагате с такова, заменете го с олио в същото количество.
Прибавете също ваниловата захар и щипка сол. Разбъркайте и замесете до меко тесто. То трябва да се получи по лепкаво от обичайно.
Купата покрийте с чиста домакинска кърпа и оставете на топло за около час, за да втаса.
За пърженето на тази бухти ще използваме минимално количество олио. Сложете, колкото да покрие дъното на тигана, и загрейте на максимална степен.
С намаслени ръце оформете бухтите и ги сложете да се изпържат от двете страни до златисто.
Тези постни бухтички с малко мазнина се съчетават идеално поръсени с пудра захар.