Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Пържен патладжан с малко мазнина

Пържен патладжан с малко мазнина

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
19044k234
21/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ще ви трябва само малко мазнина, за да приготвите патладжана по този начин"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 броя
  • брашно
  • олио
  • сол
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете патладжана. Всяко едно колелце се посолява и се оставя да престои в наклонена тава, за да изтече горчилката.

След това нарязаният патладжан се измива и старателно се попива с хартия.

Набрашнете патладжанените резени и изтупайте леко с вилица. Загрейте олио в тиган и изпържете до златисто.

Котлонът трябва да е силен, за да не попие патладжанът много олио.

Отцежда се върху хартия. Сервира се с нарязан пресен копър.

Пърженият патладжан с малко мазнина е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: