Начин на приготвяне
Измийте патладжаните и ги нарежете по дължина и в средата на ленти около 1/2 см.
Осолете всяко едно парче и ги оставете в тава, която в единия край надигнете леко. По този начин зеленчуците ще пуснат горчивия си сок. Оставете ги така поне час.
Измийте ги ги отцедете в гергир или домакинска кърпа.
В купа поставете брашното.
Обрашнете всяко едно парче патладжан и изгупайте излишното.
В тиган загрейте олиото. Изпържете патладжана до златисто от двете страни.
Готовите парчета подредете в чиния.
Подгответе сместа за овкусяване. Пресовайте скилидките чесън и ги разбъркайте с оцета.
С тази марината полейте подредените пържени патладжани по турски.
Ако обичаш да хапваш патладжан, опитай и предложенията ни за вкусен патладжан на фурна, турското имамбаялдъ или този патладжан с доматен сос.
Коментари