Edin.bg»Рецепти»Предястия»Пържен патладжан по турски

Пържен патладжан по турски

Аника ВойтАника Войт
Новак
9311k
Пържен патладжан по турски
Снимка: Аника Войт
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Щом опитате този пържен патладжан, вече ще искате всеки ден да присъства на трапезата ви"

Необходими продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • оцет - 2 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги нарежете по дължина и в средата на ленти около 1/2 см.

Осолете всяко едно парче и ги оставете в тава, която в единия край надигнете леко. По този начин зеленчуците ще пуснат горчивия си сок. Оставете ги така поне час.

Измийте ги ги отцедете в гергир или домакинска кърпа.

В купа поставете брашното.

Обрашнете всяко едно парче патладжан и изгупайте излишното.

В тиган загрейте олиото. Изпържете патладжана до златисто от двете страни.

Готовите парчета подредете в чиния.

Подгответе сместа за овкусяване. Пресовайте скилидките чесън и ги разбъркайте с оцета.

С тази марината полейте подредените пържени патладжани по турски.

Ако обичаш да хапваш патладжан, опитай и предложенията ни за вкусен патладжан на фурна, турското имамбаялдъ или този патладжан с доматен сос.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И аз така го пържа с брашно!
30.08.2023 21:52
Анонимен
Анонимен
Ние, по български, точно така си ги приготвяме! После ги поръсваме отгоре със ситно нарязан магданоз!
09.08.2023 05:10
6