Начин на приготвяне
Нарежете патладжана и го оставете да престои за 15-тина минути в студена подослена вода.
Измийте и го подсушете, след което го изпържете в загрятото олио. Може да го изпечете и във фурната с повечко олио.
Отцедете пържения патладжан върху съд с домакинска хартия.
Запържете лука, чесъна и лютата чушка в загятото олио. Добавете брашното и червения пипер, както и настърганите домати.
Посолете и сипете захарта, гответе на много тих огън до сгъстяване на соса. От време на време разбърквайте, за да не загори.
В чиния сипете от доматения сос, а отгоре наредете пържения патладжан. Поръсете с магданоз или копър.
Разкошният пържен патладжан с домашен доматен сос е готов.
В сезона на патладжана опитай непременно и рецептите ни за вкусни рулца от патладжан, тези разкошни разядки с патладжан или пълнения патладжан Имамбаялдъ.