Начин на приготвяне
Измийте хубаво патладжаните и ги нарежете на филийки по дължина.
Наредете ги в купа с подсолена вода и ги оставете да престоят за половин час.
Междувременно пригответе панировката за тях.
В една чиния разбийте яйцата, а в друга сипете пресятото брашно.
Измийте и подсушете патладжаните. Овкусете ги със сол и черен пипер.
Загрейте олиото в тигана.
Оваляйте всеки резен патладжан в брашното, след това и в разбитите яйца.
Изпържете патладжаните до хубав златист загар.
Отцедете панираните патладжани в чиния с кухненска хартия.
В тенджерка загрейте олиото и изпържете наситнения лук. След 3-4 минути добавете обелените и смлените домати. Когато сосът започне да пръска, добавете филийките чесън, захарта и солта. Варете до сгъстяване.
Накрая добавете сухия босилек и риган. Похлупете и оставете доматения сос за 10-тина минути.
Поднесете патладжаните с доматения сос.
Вкусният патладжан пане с доматен сос е готов.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пържен патладжан, вкусен патладжан на фурна или патладжан с доматен сос.