Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пюре»Идеалното карфиолено пюре

Идеалното карфиолено пюре

AdminAdmin
Новак
51554
Идеалното карфиолено пюре
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Открийте тайната на перфектното златисто и кремообразно карфиолено пюре! Нашата лесна рецепта ви предлага здравословна алтернатива, която ще впечатли цялото семейство."

Необходими продукти

  • карфиол - 1 глава
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • чесън
  • настъргано сирене
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре карфиола. Нарежете го на розички, за да се свари по-лесно.

Поставете розичките карфиол в тенджера с подсолена вода. Варете около 8-10 минути, докато омекнат добре. Трябва да се пробождат лесно с вилица, но да не се преварят, за да не се разкашкат. Изцедете водата и оставете карфиола малко да изстине.

След като е сварен, прехвърлете карфиола в блендер или използвайте ръчен пасатор. Можете и да го намачкате с преса за картофи, ако предпочитате по-груба текстура. Добавете маслото и млякото на части, докато получите гладка и кремообразна смес. Ако искате по-лек вкус, можете да добавите малко повече мляко.

Посолете и поръсете черен пипер според вашия вкус.

За по-наситен вкус може да добавите настъргано сирене, нарязан на много ситно пресен чесън и щипка индийско орехче.

Гарнирайте пюрето от карфиол с пресен магданоз или копър. Поднесете като гарнитура към печено месо, риба или зеленчукови ястия.

Вижте също тези съвети при готвенето на карфиол и разберете как да си направите пица с блат от карфиол или любимата запеканка с карфиол.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: